“Om anderen te kunnen bewegen, moet je zelf bewogen zijn.”

Onze behandelingen vormen een combinatie van specifieke manuele technieken (zoals dry needling, manuele therapie, biofeedback,…) en een functioneel individueel oefenprogramma gebaseerd op een uitgebreid gesprek en onderzoek.

Alle kinesitherapeuten bij Otkas zijn gemotiveerd, leergierig en gespecialiseerd in één of meerdere domeinen waardoor we elkaar goed aanvullen.  Daar we in onze praktijk ook andere zorgverleners hebben, kunnen we u snel doorverwijzen indien nodig, zodat uw herstel vlot verloopt!

Bij complexe aandoeningen kunnen we u een totaalpakket aanbieden en vanuit een holistisch standpunt werken. 

Dankzij ergonomische scholing en functionele oefeningen zorgen we ervoor dat de kans op het terugkeren van het letsel zo klein mogelijk wordt.

Bij onze kinesisten kun je terecht voor:

  • Houdings- en bewegingsletsels
  • Stressklachten
  • Kaakklachten, hoofdpijn en tinnitus
  • Postoperatieve revalidatie
  • Ademhalingsrevalidatie
  • Sportrevalidatie
  • Schrijfmotoriek
  • Leerachterstand
  • Motorische achterstand
  • Relaxatie bij kinderen
VERLOOP

Een afspraak maken kan zowel telefonisch als via mail. We streven ernaar om alle aanvragen binnen de 2 werkdagen te beantwoorden. 
Idealiter gaat de afspraak door in onze praktijk. Huisbezoeken in de Vuurtorenwijk, Oosteroever en Bredene kunnen aangevraagd worden indien nodig (te vermelden door arts op doktersvoorschrift). 

Eerste consultatie

Bij de eerste afspraak breng je het doktersvoorschrift mee, samen met twee klevertjes van de mutualiteit en uw elektronische identiteitskaart.
Het is ook nuttig om eventuele onderzoeksverslagen en protocols van operaties en medische beeldvorming (RX, echografie, NMR,…) mee te brengen. Ook de gegevens van uw huisarts/specialist zijn nuttig.
Huisbezoeken kunnen ook uitgevoerd worden, indien de patiënt zich niet kan verplaatsen. Dit dient dan specifiek vermeld te worden op het doktersvoorschrift.

Een behandeling zonder doktersvoorschrift kan maar in dat geval kan je geen terugbetaling van de mutualiteit genieten.

JE KAN NIET KOMEN?

Het kan zijn dat je een gemaakte afspraak niet kunt nakomen. Wij vragen om ons zo snel mogelijk telefonisch te verwittigen, minstens 24u op voorhand voor gewone afspraken en 48u voor een afspraak van een uur, zoniet zijn wij genoodzaakt de behandeling aan te rekenen zonder teruggave van de mutualiteit (wettelijke bepaling). 
Niet stipt aanwezig, dan kunnen wij je helaas geen volledige behandeling garanderen.

TARIEVEN

Behalve Tanja en Pascale, zijn onze kinesitherapeuten gedeconventioneerd. 
Een tabel met de tarieven vind je door te klikken op onderstaande knoppen. Je kunt ook steeds terecht op de website van het RIZIV voor de volledige nomenclatuur.

Tarieven: in de praktijk
Tarieven: huisbezoek

CONTACTEER ONZE KINESISTEN

Maak kennis met ons team kinesisten (Bastiaan Dekeyzer, Thomas Verleure, Tom Decorte, Tanja Van Cauwenbergh, Pascale Zwaenepoel, Jasse Saelens) of maak meteen een afspraak.