Vanaf maandag 4 mei is het terug toegelaten vanuit de Nationale Veiligheidsraad om terug patiënten te behandelen die niet-dringende medische zorg nodig hebben.  Dit betekent NIET dat de praktijk terug werkt zoals voor de lockdown. 

 

Dit betekent dat jullie de behandelingen die je eerder had aangevat kunt hernemen, maar ook nieuwe patiënten kunnen opgestart worden.

De mensen die reeds in behandeling waren, zullen eerstdaags door hun behandelend therapeut gecontacteerd worden om na te vragen of jullie je behandeling wensen verder te zetten.

Als therapeuten zijn we natuurlijk blij dat we jullie terug mogen behandelen en voor ieders veiligheid hebben we een aantal maatregelen genomen en in een filmpje gegoten: https://youtu.be/wWry7cBpzs8

 

De hervatting van onze activiteiten gebeurt uiteraard onder bepaalde strikte maatregelen:

Voor u betekent dit:

 • Blijf thuis wanneer u zich ziek voelt, hoest, niest of koorts heeft en zeker als u de laatste 2 weken in contact kwam met iemand waarbij Corona werd vastgesteld;
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en verlaten van de praktijk.  Ontsmettende handgel zal beschikbaar zijn bij binnenkomen.  Graag ook uw handen wassen;
 • Kom alleen naar de afspraak en als iemand u met de wagen brengt, vraag deze dan om in de auto op u te wachten.
 • Kom niet te vroeg, maar ook niet te laat naar uw afspraak.
  Er werd ons aangeraden om zo weinig mogelijk mensen in de wachtzaal plaats te laten nemen.
  Mensen die te laat komen, zullen korter worden behandeld, zodat mensen die op tijd komen, niet moeten wachten.
 • Draag een mondmasker indien u er één heeft.  Onze praktijk heeft herbruikbare maskers besteld die wij zullen verkopen.  De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel, het Zorghuis in Oostende.  Je kan er alvast ook bestellen, zo steunt u het Zorghuis (https://www.zorghuisoostende.be/).
 • Probeer in de oefenzaal afstand te houden door telkens een toestel tussen te houden.  Ook zullen we met schermen werken in de oefenzaal.
 • Poets de gebruikte toestellen of matten af met het product in de oefenzaal.
 • Na gebruik van de oefenzaal kunt u langs die deur de praktijk verlaten.

 

Voor ons als zorgpro’s:

 • Wij zullen een mondmasker dragen en onze handen ontsmetten of wassen voor en na elke behandeling.
 • We werken met een minimale bezetting en zullen ook de tijdstippen van de afspraken aanpassen, zodat wij en u met zo weinig mogelijk mensen in contact komen.
 • We zullen telkens tijd voorzien na de behandeling om de massagetafel volledig te ontsmetten met de door de overheid geadviseerde producten.
  • De tijdsduur van de oefentherapie in de praktijk zal mogelijk niet zo uitgebreid kunnen zijn als in normale omstandigheden.  Wij zullen er voor zorgen dat u voldoende oefeningen meekrijgt om ook thuis verder aan de slag te gaan.

Mensen die liever (nog) niet naar de praktijk komen voor het verderzetten van hun behandeling, kunnen gebruik maken van videoconsult of teleconsult. 

Onze kinesitherapeuten starten terug op 4 mei.  Onze podoloog Ivan, diëtistes Kelly en Sofie starten terug op 11 mei.  Lifecoach Annemie zal momenteel enkel op zaterdag werken.

Bedankt om deze maatregelen te respecteren en tot binnenkort!

 

Het voltallige Otkas-team

Afbeelding
Samen sterk tegen Corona