- Loopanalyse
- Core Stability Training

- Sportrevalidatie
- Performance testing
- Sportvoeding

- Sportsteunzolen

...........................................................................
Loopanalyse

De loopanalyse is een functionele bewegingstest waarbij bewegingscontrole, lenigheid, kracht en stabiliteit bij het lopen wordt geëvalueerd. Het is ontwikkeld om een goede inschatting te kunnen maken van de risico's op blessures. Via het advies gaat men de kans op blessures of herval van blessures verminderen en de prestaties van de sporter verbeteren.

Deze screening is zowel voor de beginnende Start-to-Runner als topatleet. Bij deze screening krijgt u een risicoprofiel, ideaal om mee te nemen naar uw (sport)arts, kinesitherapeut of personal trainer.

h

Screening
Op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst volgt er tijdens een eerste contact een vraaggesprek in verband met de voorgeschiedenis van de sporter. Zo wordt er al een eerste beeld gevormd van de knelpunten in het lichamelijk functioneren. Vervolgens wordt er een screening afgenomen, waar via specifieke tests een evaluatie wordt gemaakt van stabiliteit, kracht, spiercontrole, lenigheid en coördinatie. Ook wordt er op de loopband een loopanalyse afgenomen om zo uw looptechniek te verbeteren. De loopanalyse kan uitgebreid worden met een dynamische footscan (link naar dynamische footscan).

Finetuning
De ingevoerde testresultaten van de screening worden in de online-tool verwerkt tot een rapport. Deze analyse is automatisch gekoppeld aan een advies en een specifiek oefenprogramma (stabilisatie-, lenigheids- en krachtoefeningen, enz.), waarin gewerkt wordt rond de individuele "zwakke schakels". De nodige optimalisaties worden aangebracht, om zo het oefenprogramma verder te finetunen.

Evaluatiemoment/Coaching
Tijdens het tweede contact worden de resultaten verder besproken en wordt uitgelegd waar de specifieke knelpunten liggen. Het oefenprogramma wordt in detail doorgenomen en de oefeningen worden juist aangeleerd. Vermits een correcte uitvoering van groot belang is om tot goede resultaten te komen, zal dit gebeuren met de nodige zorg en oog voor detail. Na deze tweede sessie kunnen er nog extra contactmomenten gepland worden voor verdere opvolging en bijsturing.

https://www.youtube.com/watch?v=snB8DLoPTeY

Prijs:
- RUNNINGSMART-LOOPANALYSE: 120 euro
- Dynamische Footscan: 30 euro
- Opvolging: 25 euro

...........................................................................
Core Stability Training

De Redcord trainingstherapie is een belangrijk deel van onze benaderingswijze voor sportrevalidatie, preventieve oefeningen en krachttraining. Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken.  


Dit leidt vaak tot bewegingsproblemen en/of pijn. Het Redcord systeem gaat deze spieren terug activeren. Men maakt gebruik van suspensie training, dmv instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport. De behandeling start met het opzoeken van de zwakke schakels in de bewegingsketen. Zelfs bij topsporters zijn er zwakke schakels aanwezig, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, fout bewegingspatroon, etc.

Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen. Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau.

Meer informatie vind je verder op deze site en ook op https://redcord.be/

l

...........................................................................
Sportrevalidatie

U kunt bij ons terecht voor het revalidatieproces na het oplopen van een sportletsel of operatieve ingreep. We starten bij de basis en gaan geleidelijk aan de belastbaarheid terug gaan opbouwen. Wij doen ons uiterste best om u in optimale omstandigheden terug uw favoriete sport te laten beoefenen en gebruiken hiervoor:

- Manuele therapie
- Proprioceptieve oefeningen
- Stabilisatieoefeningen
- Functionele krachtoefeningen
- Sportspecifieke oefentherapie
- Veldrevalidatie

...........................................................................
Performance testing

Om  kracht- en conditietraining zo specifiek mogelijk te maken, kan het afnemen van bepaalde testen meer informatie verstrekken. Keuze van de inhoud van de testing gebeurt op basis van de vereisten van de specifieke sport.
Volgende aspecten kunnen getest worden:

- Lichaamsmetingen
- Wendbaarheid
- Coördinatie
- Uithoudingsvermogen

Therapeut: Bram Sorel

...........................................................................
Sportvoeding

Of je nu een topsporter of een recreatiesporter bent: de juiste voeding heeft een belangrijke invloed op jouw uiteindelijke (top)sportprestaties. Een optimale voedingstoestand voor, tijdens én na het sporten is van cruciaal belang. Het voedingsadvies varieert naar gelang: rustdag, wedstrijddag of trainingsdag. Eveneens is een goede omkadering van groot belang. Zo kunnen familie, vrienden, trainer, kinesist, sportarts, psycholoog, podoloog, osteopaat, … elk stuk voor stuk helpen om goede prestaties neer te zetten.

Wat kan je verwachten:
-       Voedingsadvies voor de recreatieve sporter (die regelmatig eens deelneemt aan wedstrijden)
-       Voedingsadvies bij sporters met een oncologische verleden
-       Advies over sportdranken
-       Advies bij sporters met diabetes

Therapeuten: Sofie Deketelaere en Kelly Bruyneel
 

...........................................................................
Sportsteunzolen

Topsporter of recreatieve jogger, u wilt zorgeloos sporten, vandaag én morgen. Het vergt soms veel van uw lichaam en het risico op blessures verhoogt. Extra ondersteuning van uw beweging kan helpen om van een blessure te genezen of, nog beter, om blessures te vermijden. Een paar Phits stuurt uw voeten ook nog eens in de goede richting om uw beweging efficiënter te maken. Met Phits kan je dus voluit voor je sport gaan!

Therapeut: Ivan Rios

p